Renovatie gemaal Cromstrijen

In opdracht van het Waterschap Hollandse Delta is Bosman Watermanagement bezig met de renovatie van het gemaal Cromstrijen. Het gemaal Cromstrijen is begin jaren 70 gebouwd en is destijds voorzien van één pomp met dieselaandrijving en één pomp met elektrische aandrijving. Afgelopen week zijn de dieselmotor en pomp met tandwielkast uit het gemaal verwijderd. Transport van de gedemonteerde onderdelen is verzorgd door Numan Transport BV.

Beide pompen worden gereviseerd en omgebouwd van vetsmering naar milieuvriendelijke watergesmeerde lagers en afdichtingen. Elke pomp krijgt een nieuwe direct gekoppelde elektrische aandrijving. Om maximale efficiency te bereiken worden er 250 kW permanent magneet motoren van DAC Electric toegepast.
De elektrische installatie wordt in zijn geheel vervangen door Van der Arend Installaties B.V uit Naaldwijk. Door aannemingsbedrijf P. & G. Hooghwerff B.V. uit Strijen wordt het gebouw grondig onder handen genomen en voorzien van o.a. nieuwe dakbedekking en een nieuwe pui.

Om voldoende waterafvoer gedurende de renovatie te waarborgen is door Bosman Watermanagement een tijdelijke pompinstallatie van het type Moby geïnstalleerd.

Het project wordt naar verwachting najaar 2020 afgerond.