Tijdelijke beluchting bij RWZI Middelharnis

rwzi_middelharnis__detail_pagina

In 2001 is de RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallatie) in gebruik genomen met een ontwerp capaciteit van 52.800 i.e. en een een hydraulische capaciteit van maximaal 1800 m³/uur. Het systeem is een ultra-laag belast actief slibsysteem van het type carrousel.

Omdat beluchtingstank 2 wordt schoongemaakt en er een inspectie aan de voortstuwers uitgevoerd diende te worden was het noodzakelijk om tijdelijk 145 KG/uur extra beluchtingscapaciteit te installeren in beluchtingstank 1. Wij hebben hiervoor een standaard oplossing met plaatbeluchters en compressoren, die uit voorraad geleverd kan worden. Geen nood aan de man dus.

Het bestaande beluchtingscircuit is slechts 2,5 meter diep, maar door de uitvoering van de frame constructie kan er toch een zo groot mogelijke stijghoogte van de zuurstofbelletjes gerealiseerd worden.

De tijdelijke plaatbeluchter installatie was indertijd ontwikkeld om extra beluchtingscapaciteit te realiseren bij de ombouw van de RWZI Zwijndrecht. De mobiele beluchtingsinstallatie heeft de afgelopen jaren al vele malen zijn trouwe dienst bewezen, en kon ook nu weer bij het Waterschap Hollandse Delta geïnstalleerd worden. De opdracht van het Waterschap Hollandse Delta was deze keer niet alleen het leveren en monteren van de plaatbeluchters, maar hier hoorde tevens de bijbehorende compressorinstallatie en de stroomvoorziening bij. De stroomvoorziening is deze keer geregeld met behulp van een diesel generator met een 2400 liter brandstoftank. De complete installatie is voorzien van een digitaal controle systeem, zodat deze vanuit ons hoofdkantoor in Piershil gecontroleerd kan worden. Eventuele storingen worden dan direct via sms gemeld.

De beluchtingsinstallatie zal circa 4 weken operationeel zijn, waarna hij gedemonteerd wordt en weer beschikbaar is voor een nieuwe opdracht.

/